Klanten loginWat is Joomla! PDF Afdrukken

Wat is Joomla!?

Joomla! is een opensource CMS (Content Management Systeem), dit betekent vrij vertaald inhoudsbeheer systeem. Joomla! is het meest gebruikte, maar er zijn ook andere CMS aanbieders zoals Drupal, Mambo en Wordpress. JWTPC heeft gekozen voor Joomla!. Voor Joomla! zijn de meeste update's en uitbereidingen te vinden zodat u veel verschillende uitbreidingen kunt maken op uw site.

De mogelijkheden zijn eindeloos, wel veel maar niet alle opties zijn gratis.

De versie waar JWTPC mee werkt is 1.5.22 (NL Dutchjoomla.nl) en in de loop van 2011 is het mogelijk om een versie 1.6 te installeren maar deze versie is nog niet officieel uit. Zodra deze medio Januari uitkomt zal deze eerst worden getest en vervolgens ook aan u als gebruiker worden aangeboden. Hierover meer informatie in een later stadium.


Hoe werkt een CMS?

Een CMS bestaat uit 2 delen,

  1. Frontend: dit is het gedeelte waar de bezoekers komen
  2. Backend: is het beheer gedeelte waar u als beheerder pagina's, menu's en instellingen kunt wijzigingen.

Frontend.

Het frontend bestaat uit een template (grafische weergave van de pagina) en een verzameling artikelen. Ook is het mogelijk om als klant of als lid van de vereniging hier in te loggen en zo hun eigen pagina te bekijken.

Backend.

U als beheerder logt in aan de backend zijde van de website (www.uwsite.nl/administrator). U kunt hier alle beheer uitvoeren die noodzakelijk is voor uw site. In de backend kunt u artikelen en menu's aanmaken maar ook tijdsduur van artikelen aangeven bijvoorbeeld, u heeft in de maand maart een aanbieding dan kunt u deze aanbieding al vast maken en deze pas publiceren van 1 t/m 31 maart.

Hier kunt u ook de gebruikers die inloggen op uw site invoeren en bewerken.


Wat kan JWTPC Webdesign voor u betekenen,

  1. Het maken van een lege basispagina die aan uw wensen voldoet
  2. Het maken van een professionele uitstraling (template) voor uw site
  3. Het helpen met de opzet en beheer van uw site.
  4. kiezen van alle uitbreidingen.
  5. Het tijdelijk tot 3 maanden hosten van uw site. Of helpen bij het zoeken naar een vaste domainhost en een vast (www.uwnaam.nl) adres.
  6. Eventuele uitbreidingen en wijzigingen voor u doorvoeren.